Hyppää sisältöön

Abba-kaksikko kirjoitti yhdessä kaksi pop-kappaletta

Abban musiikin takana olevat Benny Andersson ja Björn Ulvaeus ovat kirjoittaneet pop-kappaleita yhdessä ensi kertaa 15 vuoteen. Toisen niistä, 2nd Best To None ovat äänittäneet Anderssonin omistaman hotellin työntekijät Tukholmassa.

Kappaleen on säveltänyt Andersson ja sanoittanut Ulvaeus. Esittäjänä on Rival-hotellin henkilökunta, ja kappaleen voi käydä kuuntelemassa hotellin kotisivuilta.

Toinen kappale, Story of A Heart, kuullaan Anderssonin nykyisen yhtyeen, Benny Andersson Bandin ensimmäisellä englanninkielisellä albumilla.

Ulvaeus ja Andersson ovat jatkaneet yhteistyötään Abban hajottua vuonna 1982, mutta pop-musiikkia he eivät ole kirjoittaneet yhdessä 15 vuoteen.

Andersson kertoo saaneensa idean tehdä musiikkia hotellinsa henkilökunnalle hotellin viisivuotisjuhlissa.

- Tajusin, että ainakin 20 henkilökuntaan kuuluvista laulaa amatöörikuoroissa. Kysyin heiltä, haluaisivatko he, että kirjoittaisin heille laulun, jonka voisimme laittaa kotisivuillemme. He sanoivat kyllä, Andersson kertoo Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle.

Andersson pyysi Ulvaeusta mukaan, ja syntyneestä 2nd Best To None -kappaleesta julkaistiin myös single.

Story of a Heartin puolestaan esittää Benny Andersson Bandin solisti Helen Sjöholm. Ulvaeus kirjoitti ruotsinkielisen sanoituksen ja käänsi sen englanniksi.