1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Tuhannet pakenevat maastopaloja Kaliforniassa - Schwarzenegger lupaa tukea

Kaliforniassa Yhdysvaltain länsirannikolla maastopalot riehuvat valtoimenaan. Tuli on tuhonnut 75 taloa ja kymmenet tuhannet ihmiset ovat paenneet kodeistaan Santa Barbaran kaupungissa Los Angelesin luoteispuolella. 11 sammutustöihin osallistunutta palomiestä on loukkaantunut.

Ulkomaat
Helikopteri laskee sammutusvettä liekkeihin metsäpalojen vaivaamassa Santa Barbarassa Kaliforniassa.
EPA / MICHAL CZERWONKA

Yli 30 000 ihmistä on kehotettu pakenemaan kodeistaan ja 23 000 muuta on saanut kehotuksen olla valmiina nopeaan lähtöön. Palot uhkaavat noin 3 500:ta asuintaloa ja kymmeniä kauppoja.

Paloja on yli 1 400 hehtaarin alueella sammuttamassa 2 300 palomiestä apunaan helikoptereita ja lentokoneita. 11 loukaantuneesta palomiehestä kolme on sairaalassa, mutta heidän tilansa kerrotaan olevan vakaa.

Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger kävi hätäalueella torstai-iltana. Schwarzenegger vakuutti, että talouskriisistä huolimatta osavaltio ei säästele rahojaan, kun kyse on maastopalojen sammutustyöstä.

Palot levisivät Santa Barbarassa maanantaina. Schwarzenegger on julistanut alueelle hätätilan ylimääräisten budjettivarojen irrottamiseksi palojen sammutusta varten.

Lähteet: Reuters, AP, AFP, EV

Lue seuraavaksi