SuPer haluaa lopun talkootyölle

Hoitajajärjestön mukaan Kainuun vanhustenhoitajien työtaakka on kasvanut kohtuuttomasti. Vanhukset kärsivät hoitajien kovasta työtahdista, sillä hoitajat eivät esimerkiksi ehdi ulkoiluttaa heitä.

sairaanhoitajat

Palvelukodeissa koetaan raskaana esimerkiksi se, että ruuanlaittoa ja siivousta on siirretty hoitajien tehtäväksi ilman korvausta. SuPerilla on paineita saada palkanlisä esimerkiksi keittiötöistä ja siivouksesta palvelukodeissa. Hoitajien neuvottelujärjestön pääluottamusmies Eila Keränen Kajaanista:

"Esimerkiksi jos ajatellaan ruokahuoltoa, se aika usein lankeaa hoitohenkilökunnan vastuulle, mikä on pois perushoitotyön tekemisestä. Ruokahuolto ei kuulu hoitohenkilökunnalle, vaan sitä pitäisi olla omat työntekijät tekemässä. Nykyisten Kainuun säästöjen takia se on kuitenkin määrätty hoitajille. Tällaisesta työvaatimusten lisäämisestä pitää saada korotettu palkka."

Ikääntyvä vanhustenhoidon henkilöstö sairastelee Kajaanissa usein, mutta sairaslomasijaisia saadaan yhä harvemmin säästöjen takia. Lisäksi kesäsijaisten saanti on Keräsen mukaan tänä vuonna epävarmaa.