1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. linnut

Lahti hakee taas lupaa haittalintujen hävittämiseen

Lahden kaupunki hakee poikkeuslupaa haitaksi katsottujen lintujen hävittämiseen. Kyse on variksista ja kesykyyhkyistä. Tarkoituksena on suojata lasten leikkipuistoja likaantumiselta.

Leikkipaikoille laskeutuvat varikset ovat pian lainsuojattomia Lahdessa. Aiempina vuosina Lahti on saanut luvan lintujen hävittämiseen. Kuva: YLE / Mika Kanerva

Lahti hakee jälleen haittalintujen hävittämislupaa. Kaupunki perustelee hakemustaan turvallisuussyillä ja lintujen aiheuttamalla likaantumisella. Metsäpäällikkö Kari Varso sanoo, että rauhoittamattomia lintuja poistetaan lasten leikkipuistojen ja päiväkotien läheisyydestä.

Asialla ovat riista-alan ammattilaiset ja linnut metsästetään ampumalla, Varso kertoo. Lasten aikana mahdollista metsästystä ei Varson mukaan kuitenkaan tehdä.

Haittalintujen poikkeuslupia haetaan Etelä-Hämeessä tähän aikaan runsaasti. Tavallisimmin lupia hakevat marjanviljelijät, jotka haluavat suojata marjasatojaan lintutuhoilta, kertoo Jyri Rauhala Etelä-Hämeen Riistanhoitopiiristä.