1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Musiikkikoulutus

Saarikoski uskoo musiikin opetuksen vahvaan jatkoon

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Saarikoski uskoo musiikin koulutuksen vahvaan jatkoon ongelmista huolimatta.

Musiikkikoulutus
Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Saarikoski antaa haastattelua työhuoneessaan.
YLE / Ilari Papinniemi

Eilen YLE Pohjois-Karjalan Radion haastattelussa pop- ja jazzmusiikin opetuksen vastuuopettaja Tomi Salesvuo kertoi, että kuusi tuntiopettajaa jättää tehtävänsä työolosuhteisiin tyytymättöminä. Töissä kuitenkin jatkaa useita sitoutuneita opettajia.

Rehtori Saarikoski kertoo, että opetusministeriö on eilen vahvistanut musiikin koulutuksen raamit vuoteen 2012 asti ja siitä eteenpäinkin suunta on selvä.

- Kulttuurialalle on valtakunnallisestikin supistuspaineita, joten koulutuksen on valittava tarkemmin suuntansa. Joensuussa keskitytään erityisesti pop- ja jazz- sekä kansanmusiikkiin. Valinnassa painavat maakunnan ominaiset piirteet ja tapahtumat, kuten kansanmusiikkiperinteet, Ilosaarirock ja Kihaus, Saarikoski ynnää.

Saarikosken mukaan ministeriön vahvistus mahdollistaa toiminnan kehittämisen eteenpäin. Onnistuminen kuitenkin vaatii osaavaa henkilökuntaa lähtevien opettajien tilalle.

- Tilanne on tietysti ikävä, koska haluaisimme pitää hyvistä ihmisistä kiinni. Kaikella on kuitenkin hintansa. Olemme nyt tekemässä ratkaisua, että perustamme kaksi uutta lehtorin virkaa, varmasti yhden tuntiopettajan ja ehkä muutakin. Tarvittaessa menemme vaikka kansainväliseen hakuun, mutta nyt kun ministeriö on turvannut pohjamme, meillä on erittäin vahva intressi panostaa, Saarikoski kertoo.

Ammattikorkeakoulu myös hakee uusia tiloja musiikin koulutukselle nykytilojen ongelmallisuuden takia.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi