Hyppää sisältöön

Tuomioja haukkuu Berlusconin

Suuren valiokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) arvostelee poikkeuksellisen kovin sanoin Italian pääministeriä Silvio Berlusconia.

Kuva: YLE

Tuomioja kirjoittaa blogissaan, että Berlusconi on häpeäksi Italialle ja koko Euroopalle. Tuomiojan mukaan Berlusconi puhuu ja käyttäytyy niin sovinistisesti, että hän tuskin voisi jatkaa pääministerinä missään muussa sivistysvaltiossa kuin Italiassa.

Tuomioja kirjoittaa, että Berlusconi on hankkinut miljoonaomaisuutensa häikäilemättömillä keinoilla. Tuomioja on entinen ulkoministeri. Hän johtaa nykyään eduskunnan suurta valiokuntaa, joka vastaa Suomen EU-asioista.

Silvio Berlusconi on tunnettu värikkäistä ilmauksistaan. Berlusconi on arvioinut muun muassa suomalaista ruokaa ja muistellut matkaansa "suomalaiseen puukirkkoon", joka Italiassa olisi pantu maan tasalle.

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) vahvistaa Corriere della Sera -lehdelle, että Berlusconi on ollut Suomessa yksityisellä vierailulla vuonna 1999. Berlusconin ei tiedetä vierailleen suomalaisessa puukirkossa.

Keskustan Berlusconi-mainos otsikoissa Italiassa

Sanomalehti Corrirere della Sera kertoo myös Helsinkiin päivätyssä artikkelissaan kuinka Berlusconi sähköistää suomalaista eurovaalikamppailua, kun keskustapuolue on nostanut verkkomainoksessaan Berlusconin humoristisen arvostelun kohteeksi.

Puolueen sivuilla olevassa mainoksessa sanotaan, että Berlusconi ei taida olla Suomen puolella.

Verkkomainoksessa kerrotaan, että Eurooppaan mentäessä kielitaito, hymy ja eurooppalaiset käytöstavat eivät aina riitä. Ja toisin kuin monet imagoltaan myönteiset poliitikot ehkä ajattelevat, kaikilla suomalaisilla ei aina mene hyvin. Eritoten, jos saman pöydän ääressä saattaa istua Silvio Berlusconin kaltaisia edustajia, jotka yhtä äkkiä kuin tyhjästä ehdottavat Petäjäveden puukirkkoa purettavaksi.

Keskustan sivuilla olevaa mainosta ei ole julkaistu sanomalehdissä ja se on osa keskustan eurovaalikampanjaa, jonka kärkikuvaksi on valittu presidentti Urho Kekkonen. Keskustan eurovaaliteema on "Urhoutta Eurooppaan".