1. yle.fi
  2. Uutiset

Kolmas Nainen palasi yhteen - levy 15 vuoden tauon jälkeen

Kolmas Nainen julkaisee uuden levyn 15 vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kahdeksas studioalbumi tulee kauppoihin ensi syksynä. Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Kaiken pitäis muuttuu soi jo radioissa.

kulttuuri
Kolmas Nainen
AJ Savolainen

Yhtye nähdään kesän mittaan useilla festareilla, ja suunnitteilla on omien konserttien kiertue levyn julkistuksen jälkeen syksyllä. Laulaja Pauli Hanhiniemen mukaan mikään ei estä uusia keikkoja ja levytyksiä sen jälkeenkään.

Onko Kolmas Nainen nyt siis palannut yhteen?

- Kyllä se vähän siltä näyttää. Se ainakin tuntuu siltä. Me kommentoimme toistemme tekemisiä, otetaan vinkkejä toisiltamme, hinkataan musiikkiamme ja vietämme paljon aikaa yhdessä. Kaikki bändityöskentelyn parhaat puolet siis, Hanhiniemi kertoo YLE Uutisille.

Kolmas Nainen hajosi virallisesti vuonna 1994, mutta on keikkaillut sen jälkeen satunnaisesti. Kolme vuotta sitten yhtye teki kokonaisen kiertueen. Samalla syntyi päätös uudesta levystä.

- Me ollaan soiteltu noita tuttuja biisejämme jo aika monta vuotta, vaikkakin harvakseltaan. Vähitellen ollaan kypsytty ajatukseen, että voitaisiinhan me saattaa aina silloin tällöin putkahtaneita uusia biisintynkiä ihan valmiiseen muotoonkin, Hanhiniemi kertoo.

Vuonna 1982 perustettu yhtye julkaisi kahdentoista vuoden aikana seitsemän albumia. Niiltä jäi suomirockin historiaan useita tunnettuja kappaleita, kuten Tästä asti aikaa, Äiti pojastaan pappia toivoi, Hyvää ja kaunista ja Elämän tarkoitus.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi