Sadat eläkeläiset jumppasivat Urheilupuistossa

Seniorien liikuntatapahtuma houkutteli maanantaina Turun Urheilupuistoon noin kaksituhatta kävijää. Paavo Nurmi stadionilla oli mahdollista kokeilla esimerkiksi saappaanheittoa tai keppijumppaa.

kuntoliikunta
Seniorien liikuntapäivä Urheilupuistossa
Turkulainen Maire Salo on aktiivinen liikkuja, joka suoritti juuri golfin "ajokortin" eli green cardin.YLE / Aleksi Hakala

- Polvet vähän koukkuun ja sitten painetaan, lausahtaa Maire Salo ja aloittaa venytysliikkeet kepin avustuksella.

Salo on liittynyt joukkoon, jossa jumpataan ja venytellään kepin avulla. Lähes seitsemänkymppiseltä naiselta venyttely sujuu keveään malliin.

- Tykkään liikkua ja en ole aikaisemmin ollut tällaisessa tapahtumassa. Huomasin ilmoituksen ja ajattelin, että tuonnehan minä menen. Varmasti tulen jatkossakin tulen mukaan, sillä tämä on tosi hauskaa, kiittelee Salo.

Vieressä jumppaava Sinikka Lindholm nostelee keppiään tasaiseen tahtiin. Myös hän kehuu tapahtumaa.

- Olen erittäin yllättynyt, kuinka mielenkiintoinen tapahtuma tämä on. Liikutan vanhuksia vapaaehtoistyönä, niin sen takia tulin katsomaan, että mitä täällä on. Olen saanut jonkun verran uusia ideoita, sanoo Lindholm.

Seniorien liikuntapäivän järjestivät yhteistyönä eläkeläisyhdistykset, Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimi ja liikuntapalvelukeskus. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma houkutteli 1700 kävijää ja nyt kävijöitä oli yli kaksituhatta. Tapahtuma saaneekin jatkoa myös ensi vuonna.

Tapahtuma toimii monille kohtaamispaikkana.

- Tämä porukka, joka ikääntyy, harrastaa paljon liikuntaa. Itse esimerkiksi suoritin golfin green cardin, mutta minulla ei ole vielä pelikavereita. Täällä voi tavata ystäviä, sanoo Maire Salo.

Lähteet: YLE Turku