John Lennonin murhapäivän vaatteet esillä näyttelyssä

John Lennonin New Yorkin -vuosista kertovassa näyttelyssä on esillä myös paperipussi, jossa ovat hänen yllään kuolinhetkellä olleet veriset vaatteet. Lennonin leski Yoko Ono sanoo päätöksen vaatteiden tuomisesta näyttelyyn olleen vaikeaa ja sitä arvosteltaneenkin, mutta on tärkeää, että ihmiset näkevät aseellisen väkivallan vaikutukset.

kulttuuri

Rock & Roll Hall of Fame Annexissa New Yorkissa järjestettävässä näyttelyssä on nähtävillä myös muun muassa Lennonin kitaroita, piano, hänen kuuluisa New York City -t-paitansa sekä Grammy-palkinto, joka myönnettiin Lennonin ja Onon Double Fantasy -albumista Lennonin kuoleman jälkeen vuonna 1981.

Lisäksi esillä on kirjeitä, jotka kertovat Lennonin taistelusta karkotusta vastaan 1970-luvun alussa sekä käsinkirjoitettuja sanoituksia.

Ono sanoi tiedotustilaisuudessa pitävänsä surullisena ja katkerana paradoksina sitä, että Lennon rakasti New Yorkia niin paljon ja hänet surmattiin siellä.

Lennon muutti New Yorkin 1970-luvun alussa. Entinen Beatles-fani Mark Chapman ampui hänet 8. joulukuuta 1980. Lennon oli kuollessaan 40-vuotias.

Lähteet: AP, YLE Uutiset