Säteilyturvakeskus vaatii Olkiluodon turvaselvitystä

Säteilyturvakeskus vaatii jälleen selvityksiä Teollisuuden Voimalta ja Arevalta. Vaatimukset kohdistuvat Olkiluodon kolmanteen ydinvoimalaan toimitettavien pääkiertoputkien hitsaustöissä ilmenneisiin vikoihin.

talous
Ydinvoimalan rakentamista.
YLE

Tiistaina jätetty selvityspyyntö koskee laitosyksikön pääkiertoputkistoa, jonka ulkopinnalla on havaittu vikoja. Kyse on mikroskooppisista murtumista teräsputkissa. Teollisuuden Voiman mukaan Säteilyturvakeskuksen tarkoittamat hitsaukset ja niiden laaduntarkastukset on tehty tehtaalla Ranskassa. TVO:n mukaan putket ovat edelleen tehtaalla eikä töitä Olkiluodossa ole keskeytetty.

Säteilyturvakeskus vaatii pääkiertoputkien hitsaustöiden keskeyttämistä. Lisäksi TVO:n on annettava selvitys vikojen merkityksestä ydinvoimalan turvallisuudelle.

Olkiluoto 3 -projektilla on aikaisemmin ollut ongelmia rakennettavan yksikön automaation kanssa.

Greenpeace vaatii työmaan pysäyttämistä

Ympäristöjärjestö Greenpeace vaatii Olkiluoto 3 -voimalaitoksen rakennustöiden pysäyttämistä havaittujen laiminlyöntien selvittämisen ajaksi.

- Ministeri Mauri Pekkarisen on kannettava vastuunsa ja pysäytettävä rakennustyöt, kunnes kaikki suomalaisia uhkaavat laiminlyönnin on selvitetty, vaatii ympäristöjärjestön energiavastaava Lauri Myllyvirta.

Järjestön mielestä Areva ei ole missään rakennustyön vaiheessa pystynyt noudattamaan turvallisuuskulttuuria, jota edellytetään rakennettaessa maailman suurimman ydinvoimalan prototyyppiä.

Lähteet: YLE Uutiset