1. yle.fi
  2. Uutiset

Martin Scorsese ohjaa elokuvan Frank Sinatrasta

Oscar-palkittu ohjaaja Martin Scorsese tekee elokuvan viihdelegenda Frank Sinatrasta. Aikansa suosituimman laulajan ja näyttelijän tarina saatetaan valkokankaalle ensimmäistä kertaa.

viihde

Sinatra-elokuvan pääosan esittäjää ei ole vielä valittu, mutta elokuvastudio Universalin mukaan elokuvasta tulee epätyypillinen elämäkerta. Tarkoituksena on esitellä kokoelma hetkiä Sinatran elämästä. Käsikirjoittajan kerrotaan tehneen taustatutkimusta elokuvaa varten peräti 30 000 liuskan verran. Elokuvan julkaisupäivämäärästä ei kuitenkaan ole vielä tietoa.

Projektin johtavana tuottajana toimii Sinatran tytär Tina. Hän sanoo olevansa erityisen ylpeä siitä, että ohjaaja on juuri Martin Scorsese. Hänen aiempia töitään ovat muun muassa Taksikuski, Mafiaveljet sekä Departed, joka toi Scorseselle Oscarin parhaasta ohjauksesta vuonna 2006.

Frank Sinatra kuoli vuonna 1998. Hän oli kuollessaan 82-vuotias. Sinatra aloitti laulajan uransa vuonna 1939. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat My Way sekä Strangers In The Night. Yhteensä hän lauloi yli 1 400:llä musiikkilevytyksellä. Lisäksi hän näytteli 53 elokuvassa. Oscarin Sinatra voitti vuonna 1953 elokuvasta Täältä ikuisuuteen.

Frank Sinatrasta ei ole aikaisemmin tehty pitkää teatterielokuvaa. 90-luvulla aiheesta kuvattiin kaksi tv-elokuvaa, joissa Sinatran roolissa nähtiin Philip Casnoff sekä Ray Liotta.

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Lue seuraavaksi