1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappeenranta harkitsee uutta laivaa

Ennen investointipäätöstä kaupunki haluaa vakuuttua viisumivapauden pysyvyydestä. Karelia-laiva on jo vanhentunut ja liian tuttu.

vesikulkuneuvot
Viipuriin matkailijoita vie m/s Carelia.Yle Etelä-Karjala

Lappeenrannan kaupunki haluaa varmuuden viisumivapauden pysyvyydestä ennen uuden laivan hankkimispäätöstä. Myös Saimaan kanavan vuokrasopimusen jatko vaikuttaa asiaan.

Satamajohtaja Juha Willbergin mukaan uuden laivan saaminen jo ensi purjehduskaudeksi on liian hankalaa.

- Me joudumme etsimään uutta alusta ulkomailta. Jos se pitäisi saada ensi purjehduskaudeksi, sen pitäisi olla jo syksyllä täällä. Se on aika haasteellinen aikataulu.

Satamajohtaja ja Lappeenrannan laivat oy:n toimitusjohtaja Juha Willberg arvioi itse, että jos hankintapäätös tehtäisiin ensi vuoden aikana niin uusi alus olisi käytössä 2011.

Willbergin mukaan uusi 300-paikkainen laiva maksaisi noin kaksi miljoonaa euroa. Uutta laivaa harkitaan, koska nykyinen kalusto on jo vanhentunut ja kansainvälisessä liikenteessä olevien alusten turvamääräykset tiukentuvat ensi vuonna.

Lappeenrannan Laivat Oy omistaa M/S Camilla, M/S Carelia ja S/S Suvi-Saimaa -nimiset alukset.

Alukset on vuokrattu yksityisille yrityksille; M/S Camilla ja S/S Suvi-Saimaa Karelia Lines Oy:lle, M/S Carelia Viipurin liikenteeseen Saimaan Matkaverkko Oy/Saimaan Travel Net ltd:lle.

Lue seuraavaksi