1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesikulkuneuvot

Saimaan suurin risteilyalus siirtyy ravintolalaivaksi

Saimaan alueen suurin sisävesiristeily- ja reittiliikennealus M/S BlueWhite Eagle lopettaa säännöllisen reittiliikenteen. Alus siirtyy toukokuussa Kuopiosta Helsinkiin, jossa se toimii tilaus- ja ravintolalaivana.

Kuva: YLE Etelä-Karjala

Aluksen omistavan BlueWhite Resort Oy:n pääomistajan ja hallituksen puheenjohtajan Pekka Sivosen mukaan Saimaan risteilykausi on liian lyhyt, jotta aluksen liikennöinti olisi siellä kannattavaa. Vielä viime kesänä alus liikennöi reitillä Kuopio-Savonlinna-Lappeenranta.

Laiva oli vuosia Joensuussa, jolloin se seilasi nimellä Koli III. Laivan toi Pohjois-Karjalaan Keski-Euroopasta nurmeslaisen Matti Turusen Saimaa Ferries -yhtiö. Matkailukonserni BlueWhite Resort on yrittänyt myydä alusta viime talvena, mutta ostajaehdokkaat eivät ole saaneet rahoitusta järjestymään.

Tänä kesänä Lappeenrannan ja Savonlinnan välisellä reitillä liikennöi kotkalaisen Kristina Cruises varustamon omistama M/S Kristina Brahe. Savonlinnasta Kuopioon puolestaan liikennöi Saimaan Laivamatkat Oy:n M/S Puijo.