Niemisen kesässä kuntoutusta ja konsertteja

Jarkko Niemisen olkavarteen asti kipsattu käsi ei masenna tennistähteä. Pikainen paraneminen ja paluu kilpakentille on jo maskulaisen mielessä. Nieminen kiersi torstaina Turun seudun kirjakaupoissa esittelemässä uutta kirjaansa.

Jarkko Nieminen
Jarkko Nieminen.
YLE / Mika Kanerva

Jarkko Niemisen maanantaina leikattu ranne on seuraavat kolme viikkoa tukevasti kipsissä, mutta heti kun kipsi vaihtuu kevyempään alkaa Niemisen treenaus. Vaikka kesästä tulee rennompi kuin vuosiin, ei aika mene vain laakereilla leväten.

- Keskityn ensisijaisesti siihen, että käsi tulee kuntoon, mutta nyt on aikaa myös nauttia Suomen kesästä. Siihen ei yleensä varsinkaan tähän aikaan vuodesta ole ollut aikaa, Nieminen toteaa.

Motivaatiota Niemiseltä löytyy, eikä Maskun mies vaikuta masentuneelta, vaikka ikävä loukkaantuminen tulikin juuri kauden ollessa täydessä vauhdissa. Suunnitelmat ovat selvillä jatkon suhteen.

- Yritän treenata mahdollisimman hyvin ja treenata kovaa, että olen fyysisesti siinä kunnossa, ettei paluun tekeminen jää siitä kiinni. Nälkää on paljon jäljellä, Nieminen vakuuttaa.

Jarkko Niemisen on tarkoitus palata tositoimiin loppukesästä tai alkusyksyllä. US Openissa pelaaminen voisi onnistua, mutta Nieminen ei halua kiirehtiä paluun kanssa.

Parantumisen ja kuntoutuksen ohella Niemisellä onkin nyt ensimmäinen kesä sitten juniorivuosien, kun kotimaassa ehtii olla enemmän kuin päivän tai pari.

- Täytyy nähdä positiiviset puolet. Voi nauttia Suomen kesästä, kuntoutua ja toivottavasti nähdä muutama rock-konserttikin.

Kirjakiertueella Turussa ja Raisiossa

Jarkko Niemiseltä on juuri ilmestynyt kirja, Pelaamisen lumo (Avain). Kirjassa on valokuvia ja tarinaa matkasta tenniksen huipulle, uraa läheltä seuranneiden kommentteja, otteita harjoituspäiväkirjoista ja paljon muuta pitkän tennisuran varrelta.

Nieminen kiertää torstaina Suomalaisissa kirjakaupoissa esittelemässä kirjaansa. Kello 14 - 15 Niemisen voi tavata Turussa Hansassa ja kello 15.30 - 16.30 Skanssissa. Kello 17 - 18 Maskun tennisässä vierailee Raisiossa Myllyssä. Turkulaisen Pienen Kirjapuodin asiakkaita Nieminen tapaa kello 18.30.

Lähteet: YLE Urheilu / Johanna Rikman ja YLE Turku