Nylund arvostelee epätarkkoja sanamuotoja

Mats Nylund vaatii hallitusta tarkentamaan periaatepäätöstään tietoyhteiskunnan infran rakentamisesta.

Mats Nylund
Mats Nylund.
YLE

Kansanedustaja Mats Nylund (RKP) arvostelee hallitusta epätarkoista sanamuodoista, jotka eivät hänen mukaan huomioi käytäntöä.

Nylund vaatii hallitusta määrittämään, mitä tarkoittaa kahden kilometrin etäisyys lähimpään verkkoon. Nylund kritisoi hallituksen periaatepäätöstä tietoyhteiskunnan infrastruktuurin parantamisesta.

Päätöksessä todetaan, että valokuitu- tai kaapeliverkko tulee olla enintään kahden kilometrin päässä 99 prosentissa vakinaisista asunnoista sekä yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden vakinaisista toimipaikoista.

- Ratkaiseva tekijä kaikille Internetin käyttäjille on verkon saatavuus. Enimmäisetäisyydellä ei ole merkitystä, jos operaattori ei myönnä lähimpään liittymään käyttöoikeutta kohtuulliseen hintaan, Nylund painottaa.

Maantieteelliset esteet huomioon

Nylund toteaa myös, että maantieteelliset esteet tulee ottaa huomioon, kun uusia valokuitukaapeleita kaivetaan maahan.

- Jos kaapeli esimerkiksi on väärällä puolella asvaltoitua tietä, on sekä rahallisesti että ajallisesti kannattavampaa vetää kaapeli kymmenen kilometrin päähän parempaan liitäntäpisteeseen. Mutta tämä olisi hallituksen periaatepäätöksen vastaista, Nylund huomauttaa.

Nylund esitti asiasta hallitukselle kirjallisen kysymyksen.

Lähteet: YLE Pohjanmaa