Kiinan seksipuistoa ei avattukaan

Ensimmäinen aikuisille tarkoitettu seksipuisto ei avautunut laisinkaan. Puiston teemapajojen ounasteltiin avaavan ovensa lokakuussa, mutta viranomaiset päättivät lopulta tuhota koko puiston. Seksi on Kiinassa edelleen tabu.

Ulkomaat
Keskeneräisen seksipuiston työntekijöitä
Keskeneräisen seksipuiston työntekijöitäCy Feng/EPA

Kiinan lounaisosaan pystytetyn seksin teemapuiston piti aloittaa lokakuussa, mutta viranomaiset päättivät toisin. Laajaa kiinnostusta herättänyt aikuisten puuhamaa päätettiin tuhota kokonaan.

Huhut Chongqingin kaupunkiin pystytetyn puiston avautumisesta kiirivät internetissä. Viranomaisten pokka petti, ja puisto päätettiin rusikoida maan tasalle. Samalla kaupunkinäkymästä katosi naiskehon alaosaa kuvaava patsas, joka kohosi puiston symbolina viekoittelevasti korkeuksiin.

Rakkauden maaksi nimetyn aikuisten teemapuiston ajatus on ollut jakaa tietoa seksistä. Näytteillä olisi ollut sukuelimiä esittäviä suurikokoisia veistoksia sekä kuvia alastomista vartaloista. Lisäksi näyttelyssä oli tarkoitus valottaa seksin historiaa.

Teemapuiston perustajien mukaan aikuisten puuhamaassa olisi ollut tarjolla myös opetusta seksitekniikoista ja esimerkiksi tietoa turvaseksistä. Kiinalaisen China Daily -lehden mukaan viranomaisille puisto edusti kuitenkin karkeaa ja harhaanjohtavaa suhdetta seksiin.

Kiinalainen suhde seksiin on hyvin kaksijakoinen ja osin kaksinaismoralistinenkin. Toisaalta pornografia on kiellettyä, eikä seksuaalisuuteen liittyvää opetusta kouluissa juuri ole.

Toisaalta seksikauppoja on monilla alueilla hyvinkin viljalti, ja esimerkiksi avioliiton ulkopuolinen seksi hyväksytään yleisesti. Prostituutio on laissa kiellettyä, mutta itsensä myyminen yleistyy.

Lähteet: AP