Vuoden hiihtokouluksi valittiin Vuokatin hiihtokoulu

Vuoden Hiihtokeskus löytyi Sallasta. Suomen Hiihtokeskusyhdistys palkitsi onnistujia viikonvaihteessa.

hiihtolajit

Vuokatin valintaa perusteltiin sillä, että Vuokatin hiihtokoulu on yksi Suomen vanhimmista hiihtokouluista, ja se tiedostaa historiansa. Pitkästä historiasta huolimatta hiihtokoulu elää tiukasti tätä päivää vastaten mainiosti niin kotimaisen kuin kansainvälisen asiakaskunnan tarpeisiin.

Vuoden hiihtokeskuksen valinnassa valintaraati koki Sallan onnistuneen tuotteistamaan sijaintinsa keskellä ei mitään. Keskusta on kehitetty rauhassa, ja palkintona on ollut erittäin uskollinen asiakaskunta. Asiakkaat puolestaan vievät Sallan erämaista ilosanomaa ympäri maailman.

Vuoden lähinne löytyi Vihdistä. Keskus on aktiivisella toiminnalla saanut aktivoitua myös aikuisia kokeilemaan taitojaan ratalaskussa. Lisäksi Vihdissä voi helposti kokea kolmea lajia saman päivän aikana: laskettelua, maastohiihtoa ja golfia.

Vuoden hiihtokeskuksen valitsee riippumaton valintaraati, johon kuuluu edustajia useista hiihtokeskusten sidosryhmistä. Raadin puheenjohtajana toimi Matkailun Edismiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtonen.

Lähteet: Yle Kainuu