Itäsuomalainen yliopistokampus Kiinaan

Kiinaan avataan tänään itäsuomalaisten yliopistojen etäkampus. Joensuun ja Kuopion yliopistot ovat Nanjingin yliopiston yhteyteen tulevan ympäristötutkimuskeskuksen perustajia.

Kotimaa
The Sino-Finnish Environmental Research Centre -tutkimuskeskuksen havainnekuva.
The Sino-Finnish Environmental Research Centre -tutkimuskeskuksen havainnekuva.Joensuun ja Kuopion yliopistot

Tutkimuskeskus tulee tuottamaan kansainvälisesti merkittävää tutkimusta ja korkeakoulutusta perustajiensa vahvuusaloilla, joita ovat metsä-, energia- ja ympäristöalan tutkimus. Tutkimuskeskus on ensimmäinen suomalaisten yliopistojen Kiinaan perustama etäkampus.

Keskus tarjoaa muun muassa kaupallisia mahdollisuuksia Kiinassa toimiville suomalaisyrityksille, joista yksi merkittävimmistä on UPM Kymmene.

Nanjingin yliopisto sijaitsee Kiinan keskiosissa maan entisessä pääkaupungissa. Yli satavuotiaassa, monitieteisessä yliopistossa on yli 40 000 opiskelijaa. Sen yhteydessä toimii useita instituutteja ja tutkimuskeskuksia. Yhteyksiä muihin tutkimus- ja koulutusorganisaatioihin eri puolilla maailmaa kehitetään määrätietoisesti.

Merkittävimpiä esimerkkejä ovat jo vuonna 1986 perustettu yhteinen tutkimuskeskus amerikkalaisen Johns Hopkins -yliopiston kanssa ja saksalaisen Göttingenin yliopiston kanssa perustettu oikeustieteiden tutkimusinstituutti.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala