Helsingin balettikilpailussa kahdeksan suomalaistanssijaa

Helsingin kansainvälisessä balettikilpailussa nähdään kahdeksan suomalaista tanssijaa. Kilpailu järjestetään nyt kuudetta kertaa.

kulttuuri

Neljän vuoden välein järjestettävään kilpailuun osallistuu lähes 90 tanssijaa 25 maasta. Niin tanssijoiden kuin maiden määrä on suunnilleen sama kuin vuonna 2005.

Helsingin kilpailu kuuluu Kansainvälisen Teatteri-instituutin tanssikomitean hyväksymään suurten kansainvälisten balettikilpailujen sarjaan. Muita ovat Jackson ja New York Yhdysvalloissa, Varna Bulgariassa ja Moskova Venäjällä.

Helsinkiin saapuvista tanssijoista 83 osallistuu kilpailuun. Loput kuusi ovat mukana kilpailussa tanssijoiden partnereina.

Esiraadin hyväksymiä tanssijoita oli lähes sata, mutta vakavien sairastumisten ja loukkaantumisten vuoksi osa on joutui perumaan tulonsa.

Suomalaistanssijat katsastettiin maaliskuussa pidetyssä karsintatilaisuudessa. Junioreista mukaan selvisivät Tuomas Haukka ja Maria Baranova. Seniorisarjassa Suomea edustavat Emilia Vuorio, Aino Ettala, Piia Sundqvist, Tiina Myllymäki, Emmi Pennanen ja Charlotte Schauman.

Helsingin kaianvälinen balettikillpailu alkaa 2. kesäkuuta ja päättyy 11. kesäkuuta.

Lähteet: YLE Uutiset