1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tupakkatuotteiden tuontiin uusia rajoituksia

Tupakkatuotteiden yksityistä tuontia Suomeen on päätetty rajoittaa uusin keinoin. Tulevat rajoitukset koskevat tupakkatuotteita, joissa ei ole suomen- ja ruotsinkielisiä varoitustekstejä. Eduskunta päätti asiasta tiistaina.

Kotimaan uutiset

Uusilla tuontirajoituksilla eduskunta haluaa varmistaa, ettei Suomeen kulkeudu nykyistä enemmän tupakkatuotteita ilman suomen- ja ruotsinkielisiä varoituksia. Periaatteessa tupakkatuotteiden veroton tuonti uusista EU-maista, kuten Baltiasta, vapautuu vuoden 2009 aikana. Nykyisin tupakan tuontia säätelevät määrälliset rajoitukset.

Yksityiset ihmiset tuovat ulkomailta tällä hetkellä 18 prosenttia Suomessa käytetyistä tupakkatuotteista. On arvioitu, että ilman uutta lakia varoitusteksteistä osuus olisi kasvanut 30 prosenttiin lähivuosina.

Uudet tuontirajoitukset pitävät tupakkatuotteiden luvalliset tuontimäärät suunnilleen nykyisellään. Lain astuttua voimaan matkustaja saa tuoda Suomeen enintään 200 savuketta, 50 sikaria, 100 pikkusikaria ja 250 grammaa savuke- tai piipputupakkaa - mikäli tuotteissa ei ole sekä suomen- että ruotsinkielisiä varoitustekstejä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi