Koe uusi yle.fi

Heli Ruokamo vierailevaksi tutkijaksi Stanfordin yliopistoon

Kasvatustieteen, erityisesti mediakasvatuksen professori Heli Ruokamo on kutsuttu vierailevaksi tutkijaksi Stanfordin yliopistoon Yhdysvaltoihin.

Stanfordin yliopisto

Heli Ruokamo on kutsuttu vierailevaksi tutkijaksi Stanfordin yliopiston H-STAR instituuttiin Yhdysvaltoihin seitsemäksi kuukaudeksi. Vierailu perustuu Tekesin ja H-STAR instituutin väliseen yhteistyösopimukseen. Vierailu alkaa tämän vuoden lokakuussa.

Professori Heli Ruokamo johtaa Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan Mediapedagogiikkakeskusta (MPK) ja MPK:n MediPeda ja InnoPlay -hankkeita, joita rahoittaa Tekes ja EAKR yhdessä yritysosapuolten kanssa. Hankkeissa kehitetään pedagogisia malleja terveydenhuoltoon ja leikilliseen oppimiseen. Vierailevana tutkijana toimiminen liittyy hankkeiden kansainvälisen yhteistyön toteuttamiseen ja tutkijavaihdon aloittamiseen.

Stanfordin yliopisto on yksi maailman johtavista tutkimus- ja opetusinstituuteista. Se sijaitsee Palo Altossa lähellä San Franciscoa ja se on myös yksi USA:n suurimmista yliopistoista. Yliopistossa on 14 000 opiskelijaa. Yliopistossa tehtävällä tutkimuksella on ollut merkittävä rooli Piilaakson historiassa.

Lähteet: YLE Lappi

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Jouluvalot

"Tässä käy välillä sellainen autorundi, että hyvä kun sekaan mahtuu"

Isä ja tytär kietoivat kotinsa ympärille yli 20 000 lamppua

Rikosilmoitukset

Helsingin Sanomat perustelee viestikoelaitosjuttuaan: Median tehtävä on valvoa ja kansalaisilla on oikeus tietää

Turvallisuus

HS:n sotilastiedustelujutun asiakirjalähteistä rikostutkinta

Turvallisuusuhka

Presidentti Niinistö: Tietovuodon laajuus huolestuttavaa