Museoviikko näkyy Lappeenrannan museoissa

Tämän vuoden Museoviikkoa 17.-24.5.2009 vietetään teemalla Museot ja kulttuurimatkailu. Lappeenrannan museot osallistuvat Museoviikkoon laajalla ohjelmalla.

Etelä-Karjalan museon intendentti Satu Eiskonen Kuva: YLE Etelä-Karjala

Lappeenranta juhlii tänä vuonna 360-vuotista taivaltaan ja juhlavuoden Lehmusten kaupunki –näyttely avautuu yleisölle 23.5.. Näyttelyssä esitellään pikkukaupungin elämää 1920-30 –luvuilla.

Museoviikolla julkistetaan Muotoja museosta –korusarja, joka on toteutettu Etelä-Karjalan taidemuseon ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteistyöprojektina. Muotoilija-opiskelijat ovat hakeneet inspiraatiota koruihin kulttuurimatkailuun liittyvistä teemoista kuten museoista ja Linnoituksesta.

Suunnittelun tuloksena ovat syntyneet mm. rintakorut Kauskilan Nalle sekä Sulottaret . Korusarjaa on saatavilla Etelä-Karjalan taidemuseon museokauppa Sulottaressa.

Lappeenrannassa Etelä-Karjalan taidemuseossa on esillä Interaktiivisia installaatioita. Taiteilijat Lauri Astala, Hanna Haaslahti, Pia Tikka ja myötäelokuvaryhmä Joonas Juutilainen ja Rasmus Vuori. Teokset toimivat vain vuorovaikutuksessa katsojan/ kokijan kanssa.

Museoviikon teemaan liittyen Etelä-Karjalan museon julkaisusarjan kulttuurimatkailua käsitteleviä oppaita on kaupan erikoishintaan. Erikoistarjouksessa ovat julkaisut ”Matka menneisyyteen - Etelä-Karjalan muinaisjäännöskohteita kulttuurimatkailijalle” sekä ”Etelä-Karjalan museo-opas”.

Museoviikolle osallistuvat museot kautta maan ja viikon ohjelma löytyy osoitteesta www.museoviikko.fi