1. yle.fi
  2. Uutiset

Martin Luther Kingin perilliset kiistelevät Spielberg-elokuvasta

Steven Spielberg aikoo tehdä elokuvan Martin Luther Kingistä. DreamWorks Studios ilmoitti tiistaina solmineensa Kingin perikunnan kanssa asiasta sopimuksen. Kaksi Kingin lapsista kuitenkin sanoo veljensä solmineen sopimuksen ilman heidän suostumustaan.

kulttuuri

Dreamworks sanoi tiistaina lehdistötiedotteessaan, että elokuva on ensimmäinen, jolle perikunta on antanut siunauksensa ja suostumuksen Kingin puheiden ja muun aineistön käyttöön.

Kingin poika Dexter King sanoi puolestaan toivovansa, että tämä olisi se elokuva, joka kertoo hänen isästään kaiken olennaisen.

Kaksi muuta Martin Luther Kingin jälkeläistä, Bearnice King ja Martin Luther King III ovat kuitenkin ilmoittaneet vastustavansa sopimusta. Heidän mukaansa Dexter neuvotteli sen ilman heidän suostumustaan, ja ilmoitti asiasta heille sähköpostitse. Bearnice Kingin mukaan he aikovat ryhtyä vastatoimiin asian vuoksi.

Kingin lapset ovat kiistelleet useasti vanhempiensa aineettomasta perinnöstä. Bernice ja Martin King ovat syyttäneet veljeään Dexteriä vanhempiensa perinnön tahraamisesta liiketoimillaan ja pyörittäneen kuolinpesää vuosia ilman heidän panostaan. Sisarukset kiiselevät myös muun muassa Dexter Kingin toiveesta käyttää äitinsä papereita tämän elämänkerran kirjoittamiseen.

Yksi suunnitellun elokuvan tuottajista on Madison Jones, joka on Dexter Kingin pitkäaikainen ystävä ja on hoitanut myös kuolinpesän asioita. Bearnice Kingin mukaan Jones ei edusta häntä ja Martinia, ainoastaan Dexteriä.

Martin King sanoo, etteivät he vastusta elokuvaa. On kuitenkin mielenkiintoista, että yhtiö tekee liiketoimintajärjestelyjä tietäen, että Martin Luther Kingin kuolinpesän ympärillä on vakavia ristiriitoja, hän toteaa.

DreamWorksin tiedottaja Kristin Stark arvioi, ettei sisarusten kiistoilla ole vaikutusta projektiin. Solmitun sopimuksen hintaa hän ei paljasta.

Spielbergin ja Jonesin lisäksi King-elokuvan tuottajiin kuuluva Suzanne de Passe sanoo The Atlanta Journal -lehdelle, että seuraavaksi hankitaan elokuvalle käsikirjoittajat ja tuotanto alkaa ehkä kahden vuoden päästä.

Lähteet: AP, DPA, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi