1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuitukankaiden valmistus

Kuitukangastehtaan peruskivi muurattiin Iitissä

Iitin Tillolaan rakennettavan kuitukangastehtaan peruskivi muurattiin tänään. Tehdashankkeen kokonaiskustannukset ovat 18 miljoonaa euroa.

Kuitukankaiden valmistus
Lacellin toimitusjohtaja Risto Tamminen tipauttaa tehtaan peruskiveä paikalleen
Lacellin toimitusjohtaja Risto Tamminen tipautti peruskiven paikalleen heinäkuussa.YLE Anna Huittinen

Iitin Tillolaan rakennettavan kuitukangastehtaan peruskivi muurattiin tänään keskiviikkona. Tuotantoon tehdas on tarkoitus saada vielä tämän vuoden puolella. Lacell Oy työllistää Iitissä noin 40 henkilöä. Varsinaista rekrytointia ei ole vielä tehty. Lacell valmistaa kuitukangasta lähinnä terveydenhuollon tarpeisiin. Lähin kilpailija löytyy Ruotsista. Lacell uskoo kuitukangasmarkkinoiden kasvuun.

- Meillä on merkittävä asiakaskanta kotimaassa, mutta loppu markkina-alue löytyy Itämeren alueelta. Tämän hetkisten selvitysten mukaan lama ei vaikuta meidän toimintaan millään lailla, summaa Lacellin toimitusjohtaja Risto Tamminen.

Tehdashanketta Iittiin on ajettu pitkään. Iitin kunta osallistuu viidellä miljoonalla tehdashallin rakentamiseen. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 18 miljoonaa euroa.

- Luonnollisesti kaikki taloudellinen toiminnallisuus on kunnan kannalta myönteinen asia. Se tuo työpaikkoja ja sitä kautta verotuloja. Tietysti siihen jouduttiin riskisijoitus tekemään, kertoo Iitin kunnanhallituksen puheenjohtaja Olli Pasi.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Lue seuraavaksi