1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

KSF Media haluaa laskea palkkoja

Hufvudstadsbladetia, Borgåbladetia ja Västrä Nyland -lehteä julkaiseva KSF Media haluaa alentaa työntekijöidensä palkkoja viisi prosenttia. Palkkojen alennus kestäisi kesäkuusta vuoden loppuun.

KSF Median johdon mukaan palkkojen ja muiden säätötoimenpiteiden avulla turvattaisiin lehtiryhmän lehtien selviäminen talouskriisistä.

Kaikkiaan yhtiön säästötarve on noin 2,3 miljoonaa euroa. Vielä tammikuussa yhtiö kertoi noin 1,5 miljoonan euron säästöistä. Sen jälkeen muun muassa mainostulot ovat pudonneet niin rajusti, että yhtiö joutuu turvautumaan lisäsäästöihin.

Yhtiön johdon mukaan palkanalennusten vaihtoehtona on lomaltapaluurahojen tai koulutusrahojen karsiminen, kertoo KSF Median toimitusjohtaja Henrik Johansson Svenska YLElle. Myös irtisanomiset ovat mahdollisia.

- Kyllä tähän suhtaudutaan hyvin negatiivisesti, kertoo HBL:n pääluottamusnainen Sylvia Bjon.

Bjonin mukaan talvella käydyissä neuvotteluissa sovittiin lokakuulle kaavailtujen palkankorotusten lykkäämisestä kolmella kuukaudella. Lisäksi lomapalkankorotukset muutettiin ylimääräisiksi vapaiksi.

- Tämä on työnantajan ehdotus. Tuntuu erittäin vaikealta löytää lisää säästöjä, koska talvella käyttiin kaikki läpi ja juustohöylällä leikattiin kaikesta, Bjon kertoo.

Neuvotteluja jatketaan tiistaina.