Ukkosmyrskyt myöhästyttivät Atlantiksen paluuta

Avaruussukkula Atlantiksen paluuta maahan on jouduttu lykkäämään myrskyisän sään takia. Atlantiksen piti palata perjantaina, mutta uusi yritys on nyt Yhdysvaltain itärannikon aikaa lauantaiaamuna.

Ulkomaat

Atlantiksen seitsemän astronauttia osasivat odottaa lykkäystä, sillä meteorologit ovat ennustaneet Floridaan ja toiseen mahdolliseen laskeutumispaikkaan Kaliforniaan huonoa säätä jo useiden päivien ajan. Lauantai näyttää nyt valoisammalta.

- Arvostamme varhaista varoitustanne ja ymmärrämme täysin, Atlantiksen komentaja Scott Altman viesti avaruushallinto Nasan valvontakeskukseen.

Atlantis pystyy odottamaan tarvittaessa maanantaihin saakka. Laskeutuminen Nasan keskuspaikkaan Floridaan säästäisi rahaa, sillä sukkulan kuljettaminen Kaliforniasta sinne maksaa vajaat 1,3 miljoonaa euroa.

Atlantiksen miehistö korjasi avaruuskävelyillä Hubble-teleskooppia. 19 vuotta vanhan teleskoopin uskotaan nyt saaneen viidestä kymmeneen vuotta lisää elinikää.

Hubble on jo pitkään ollut korjauksen tarpeessa. Nasa ei ole kuitenkaan sallinut aiempia korjauslentoja vuonna 2003 tapahtuneen Columbia-sukkulan onnettomuuden jälkeen.

Lähteet: AP