MasterCard menetti suurasiakkaan kilpailijalle

Luottokorttiyhtiö MasterCard on menettänyt yli 29,5 miljardin dollarin arvosta asiakasluottojaan kilpailijalleen Visalle, kirjoittaa uutistoimisto Bloomberg. Menetys on yli puolet MasterCardin hallinnoimasta luottokannasta. Menetys johtuu siitä, että yhtiön asiakas JPMorgan Chase päätti siirtää asiakkuutensa Visalle.

talous
AP Graphics Bank.

Bloombergin mukaan MasterCard ei halua kertoa aiheesta vielä tarkasti, koska asiaa ei ole virallisesti päätetty.

MasterCardin hallinnoimat luottotilit olivat Washington Mutual -pankin hallussa, kunnes JP Morgan osti ne viime vuonna. JP Morgan pani tilit huutokauppaan viime lokakuussa.

Analyytikoiden mukaan luottotilien siirtäminen Visan hallinnoitavaksi on kova isku MasterCardille. Suurimmaksi syyksi siirtoon epäillään sitä, että Visan luottokantaa pidetään raavaampana ja elinvoimaisempana kuin MasterCardin vastaavaa.

Visa hallitsee jo ennestään noin 66 prosenttia Yhdysvaltojen luottomarkkinoista.

Yhtiöiden kilpailu luottokorteista on kovaa. Arvioiden mukaan amerikkalaiset kuluttajat ovat vaihtamassa käteisen ja shekit pankki- ja luottokortteihin. Vuonna 2005 noin 40 prosenttia kaupoista tehtiin maksukorteilla. Vuoteen 2011 mennessä määrän uskotaan kasvavan 55 prosenttiin.

Lähteet: YLE Uutiset