Pietarsaaren seudun sosiaalivirasto rakentuu

Pietarsaaren seudun sosiaali- ja terveysvirastoon kaavaillaan erityisalueille osaamiskeskuksia. Johtaja Pehr Lövin mukaan esimerkiksi vammaishuollossa vaaditaan niin paljon erityisosaamista, että voisi olla hyödyllistä keskittää osaajat omaan toimistoon.

Pietarsaaren seutukunta

Sosiaali- ja terveysviraston johtajan virat ovat nyt sisäisesti haettavina ja valinnat tehdään kesäkuussa. Sen jälkeen johtoryhmä käynnistää talous- ja toiminta - ja strategiasuunnittelun.Suunnitttelu päässee käyntiin vielä kesäkuussa ennen lomia.

Suurimpia haasteita ovat palvelun laadun kehittäminen, talouden pitäminen tasapainossa ja toimintakulttuurien yhteensovittaminen.

Uudessakaarlepyyssä tuumausta

Luoto, Pedersöre ja Uusikaarlepyy ovat toukokuussa varmistaneet valtuustopäätöksin tulevansa mukaan isäntäkuntamallin mukaiseen virastoon. Erityisesti Uudessakaarlepyyssä päätöksenteko aiheutti keskustelua poliittisten päättäjien keskuudessa. Työntekijät suhtautuivat mukaantuloon myönteisemmin.

Pietarsaaren seudun kuntien sosiaali- ja terveysvirasto työllistää noin 1700 työntekijää ja toimii noin 100 miljoonan euron budjetilla. Yhteistyön kehittämiseen on haettu mallia mm. Kallio -kuntayhtymästä Kalajokilaaksosta sekä Hollolasta ja Forssasta. Pietarsaaren seudulla yhteistyössä on mukana myös erikoissairaanhoito.

Lähteet: YLE Pohjanmaa