Masku päättää lähikirjastojen jatkosta

Livonsaaren ja Niemenkulman lähikirjastojen lakkauttaminen on tänään esillä Maskun valtuustossa.

Masku
Kirjaston hylly.
YLE

Livonsaaren kyläyhdistys toimitti viikko sitten päättäjille vetoomuksen sivukirjaston puolesta. Addressin on allekirjoittanut 269 henkilöä. Asukkaat vaativat adressissa kirjaston säilyttämistä, sillä kirjasto on ainoa kunnan tarjoama lasten ja nuorten palvelu Livonsaarella. Kirjastoa käyttävät myös vanhukset, saaren aktiiviväestö sadat vapaa-ajan asukkaat.

Maskun kaupunginhallitus esitti kuun alussa, että Livonsaaren sivukirjasto ja Niemenkulman lainauspiste lakkautetaan kesäkuun lopussa.

Kunnanhallitus perustelee esitystä sillä, että Maskun laajuisessa kunnassa, johon vuodenvaihteessa liittyivät myös Askainen ja Lemu, viiden kirjaston toimipisteen ylläpito nykyisillä resursseilla on lähes ylivoimaista.

Niemenkulman lainauspiste on auki kerran viikosssa kolme tuntia kerrallaan pääkirjaston virkailjan voimin. Kävijämäärät ovat olleet laskussa. Livonsaaren lähikirjasto on avoinna kahtena päivänä viikossa. Livonsaaren kyläyhdistyksen mukaan kirjaston käyttö on saarelle muuttaneiden lapsiperheiden ansiosta jopa kasvanut.

Kyläyhdistys vetoaa kuntaliitossopimukseen, jonka mukaan kuntien palvelutasoa ei liitoksen myötä heikennetä. Jos Livonsaaren lähikirjasto lakkautetaan, lähin kirjasto on Askaisten taajamassa runsaan 10 kilometrin päässä.

Lähteet: YLE Turku