Skientologit käräjille Ranskassa

Ranskassa on alkanut petosoikeudenkäynti skientologien kirkkoa ja sen johtajia vastaan. Jos oikeudenkäynti johtaa tuomioon, skientologien kirkko saatetaan kieltää Ranskassa.

Ulkomaat

Syytteen kirkkoa vastaan on nostanut kaksi naista. Toisen mukaan kirkko manipuloi hänet ostamaan kirkon tarjoamia tuotteita 20 000 eurolla. Naiselle myytiin muiden muassa elektromittari, jonka pitäisi mitata henkistä energiaa. Naisen mukaan painostus ostaa tuotteita johti hänet velkautumiseen.

Toinen kanteen nostajista puolestaan sanoo saaneensa potkut skientologiaa harjoittavalta työnantajaltaan sen jälkeen, kun hän oli kieltäytynyt kirkon järjestämistä testeistä ja kursseista.

Naisten asianajajat sanovat, että kirkko syyllistyy ahdisteluun ja käyttää hyväksi jäsentensä haavoittuvuutta näiden pitämiseksi väkisin skientologian harjoittajina.

Skientologien tiedottaja Pariisissa torjuu kaikki syytökset ja katsoo, että kyseessä on laillisen uskonnon harjoittajien vaino.

Jos kirkko ja sen johtajat tuomitaan, heitä odottaa korkeimmillaan seitsemän vuoden vankilatuomio ja miljoonan euron sakko. Tuhoisampaa skientologien kannalta on, että kanteessa turvaudutaan 1994 säädettyyn lakiin. Se mahdollistaa kirkon toiminnan kieltämisen Ranskassa, koska petostuomion saaneena se ei olisi hoitanut velvollisuuksiaan ns. juridisena henkilönä.