yle.fi-etusivu

SPR valmiudessa vastaanottokeskuksen perustamiseen

Suomen Punainen Risti on valmiudessa vastaanottokeskuksen perustamiseksi Kouvolaan. Keskus saadaan toimimaan muutamassa viikossa.

vastaanottokeskukset
Pakolaispojat pelaavat korttia Parikkalan vastaanottokeskuksessa
YLE

Suomen Punainen Risti on valmiudessa vastaanottokeskuksen perustamiseksi Kouvolaan. SPR on ollut mukana yleisessä suunnittelussa, mutta yksityiskohtia ei ole vielä selvitelty, kertoo Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Arja Vainio.

TE-keskus on esittänyt 150-paikkaisen pakolaiskeskuksen perustamista Kouvolan ja Iitin alueelle. Kouvola on lykännyt päätöstä keskuksen perustamisesta jo kahdesti. Kaupunki on aiemmin sälyttänyt projektin vetovastuuta SPR:lle.

-SPR odottaa tällä hetkellä toimeksiantoa keskuksen perustamisesta TE-keskukselta sekä Kouvolan kaupungin päätöstä. TE-keskus voi päättää keskuksen perustamisesta kaupungin päätöksestä riippumatta, toteaa toiminnanjohtaja Vainio.

Kaupungin myönteista asennetta vastaanottokeskuksen suhteen Vainio pitää silti tärkeänä yhteistyön kannalta. Vastaanottokeskus työllistäisi 12-15 ihmistä.

SPR pystyy perustamaan vastaanottokeskuksen nopeimmillaan muutamassa viikossa. SPR on perustanut Suomessa kymmenkunta uutta vastaanottokeskusta syksystä lähtien.

Lähteet: YLE Kymenlaakso