1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylän kaupunginteatteri vetää hyvin

Jyväskylän kaupunginteatterin näytäntökausi on päättynyt. Syksyn 2008 ja kevään 2009 aikana teatterissa kävi yli 61 500 katsojaa.

kulttuuri
YLE Keski-Suomi

-Pääsimme tavoitteeseemme ja voimme olla tyytyväisiä niin katsojamäärään kuin monipuoliseen ja keskustelua herättäneeseen ohjelmistoomme, teatterinjohtaja Reino Bragge summaa.

Suuren näyttämön suosituin esitys oli Veriveljet-musikaali, joka keräsi yli 12 000 katsojaa. Myös kevätkauden ohjelmistossa ollut Niskavuoren nuori emäntä -intohimodraama tavoitti yleisönsä keräten yli 11 000 katsojaa.

Maaliskuun lopussa ensi-iltaan tulleen Niin kuin taivaassa -musiikkinäytelmän ehti nähdä kevään kymmenessä esityksessä miltei 5000 katsojaa. Tämä tarina rakkaudesta ja kuorolaulun voimasta jatkaa ohjelmistossa myös syksyllä.

Lokakuussa ohjelmistoon tullut Fundamentalisti täytti pienen näyttämön katsomon ilta toisensa jälkeen keräten yli 3500 katsojaa.

Koko perheen teatterilla kovat katsojaluvut

Kaupunginteatterin panostus lasten ja koko perheen teatteriin tuotti tulosta myös menneellä näytäntökaudella. Vuoden vaihteessa ohjelmistosta poistuneet Kuka pelkää noitia ja Mimmi Lehmän seikkailut keräsivät yli 6500 katsojaa.

Kevään 2009 vetonaulana pienellä näyttämöllä seikkailivat Viiru ja Pesonen, jotka ehtivät ilahduttaa yli 7000 pientä ja suurta katsojaa. Viirun ja Pesosen vauhdikkaaseen seuraan ehtii vielä syksyllä.

Ulvova mylläri starttaa syksyn

Syksyllä 2009 Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä tullaan näkemään kaksi ensi-iltaa. Arto Paasilinnan romaaniin perustuvan Ulvova Mylläri -kansanmusikaalin kantaesitys nähdään syyskuun alussa.

Musikaalin ohjaa Anssi Valtonen ja musiikin siihen on säveltänyt ja sanoittanut Pauli Hanhiniemi.

Syksyn toinen ensi-ilta on Nikolai Gogolin Reviisori. Vierailija Samuli Reunasen ohjaamana Gogol-klassikolta on lupa odottaa tuoretta tulkintaa.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi