1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. veneet

Veneilijän kesä alkaa rapsuttamalla

Säiden puolesta tällä viikolla on jo mainiot veneilysäät. Osa veneistä on kuitenkin edelleen telakalla. Ennenkuin veneensä voi jälleen vesille laskea, on tehtävä monenlaisia huoltotöitä.

Kuva: YLE Etelä-Karjala

Kari Taskula ja Martti Hannelin puunaavat vielä veneitään Lappeenrannan Linnoitusniemessä. Hannelinin Mandalay pääsee vetten päälle tiistaina, mutta Taskulan Vilhemiina odottaa vielä uuden maalinsa kuivumista.

Taskula on tehnyt syksyn ja kevään aikana 30-vuotiaalle Vilhelmiinalle täysremontin. Syksyllä hiekkapuhallettu purjevene on juuri saanut uuden maalin pintaansa ja sen kuivumista odotellessa ehtii vielä laittaa uusiksi monet kohdat, kun maalin kuivuminen kestää parisen viikkoa.

Hannelinin moottoripurjevene on vuosien varrella nähnyt kaikki Itämeren satamat. Kahdeksan vuoden Saimaan kiertelyn jälkeen Mandalay pääsee jälleen tänä kesänä suolaveteen. Ainakin Viroon Hannelin aikoo perheineen suunnistaa.

Molemmat veneilijät toivovat hyviä tuulia tulevalle kesälle. Taskulan mukaan tuulet ovat viime vuosina Saimaalla hiukan lisääntyneet. - Töitä saa purjeveneen kanssa tehdä ihan tosissaan, mutta sehän on vain mukavaa, Taskula toteaa.

Maarit Salivaaran haastattelussa miehet kertovat myös veneidensä nimien historiasta. Toiselle vene on kuin oma lapsi ja nimetty samalla kaavalla, toinen on nimennyt veneensä Burman entisen pääkaupungin mukaan.