RoPS erotti valmentajansa

Rovaniemen Palloseura on erottanut virolaisen päävalmentajansa Valeri Bondarenkon. Seuran puheenjohtajan Risto Nivan mukaan potkujen syynä on joukkueen huono menestys alkukaudesta sekä Bondarenkon ja pelaajien välinen luottamuspula.

Jalkapallovalmentaja
RoPSin virolainen valmentaja Valeri Bondarenko.RoPS

RoPs on tällä hetkellä viimeisenä veikkausliigassa.

Joukkueen valmentajina toimivat väliaikaisesti Mika Lumijärvi ja joukkueessa pelaava Zeddy Saileti. He olivat aiemmin Bondarenkon apuvalmentajia.

Lumijärvi on toiminut myös aiemmin RoPs:n valmentajana. Saileti on ollut RoPs:n pelaajana yli 15 vuotta.

Ratkaisu valmentajan erottamisesta syntyi pikavauhtia.

- Asia nousi esille eilen illalla. Keskustelin joukkueen kapteeniston kanssa. Selvisi, että pelaajien keskuudessa tunnetaan väsymystä ja epäluottamusta valmentajaa kohtaan.

Nivan mukaan joukkueen tyytymättömyys koostuu pienistä asioista.

-Miten vedetään harjoituksia, kauanko ne kestävät ja miten kohdellaan pelaaajia. Joukkueessa on monia kulttuureja. Vaatii hyvää ihmistuntemusta selviytyä tehtävästä.

Uudella valmentajalla ei kiirettä

Risto Niva löytää huonoon menestykseen useita syitä.

-Joukkue muuttui viime vuodesta paljon. Puolet avauskokoonpanosta vaihtui. Joukkue ei ole hitsautunut yhteen, johtajuus on puuttunut ja ehkä harjoittelussakin on ollut puutteita. Lisäksi on ollut pientä epäonnea.

Niva sanoo, että uutta valmentajaa etsitään rauhassa.

-Sunnuntain HJK-peli katsotaan rauhassa ja ensi viikolla ratkaistaan miten edetään. Pelaajat tuntuivat olevan tyytyväisiä uuteen valmentajakaksikkoon. Joukkue ei joudu tuuliajolle. Sitä en kuitenkaan osaa sanoa, jatkaako tämä kaksikko pidempään.

Lähteet: YLE Lappi