Kansallisbaletin vierailusuunnitelmat ihmetyttävät

Kansallisbaletti jatkaa alkuvuonna alkaneita Aasian-vierailujaan. Baletin uuden taiteellisen johtajan Kenneth Greven vierailusuunnitelmat ihmetyttävät asiantuntijaa.

kulttuuri
Kansallisbaletin tanssijat  esiintyvät Narinkkatorilla.
Kansallisbaletin tanssijat esiintyvätYLE

Alan tärkeimmät näyttämöt ovat Euroopassa ja Yhdysvalloissa, mutta Suomen Kansallisbaletti matkustaa pistokeikoille Macaoon ja Singaporeen, Kuopioon ja Kööpenhaminaan.

Yli 30 vuotta Kansallisbaletista kirjoittanut tanssikriitikko Auli Räsänen ihmettelee tilannetta.

- En suoraan sanottuna tiedä, millä perusteella nämä paikat on valittu. Ne voisivat olla ihan mainosti lähempänä, koska eihän Suomi balettimaana ole tunnettu vielä oikein missään, Räsänen sanoo.

Hän toivoo, että Kansallisbaletin ponnistelut Aasiassa tuottavat myös toivotun tuloksen.

- Jos sitä kautta ryhmä tulee tutuksi - ei vain Macaossa ja Singaporessa - vaan festivaalin kautta myös muualla, ja sitä kautta tulee lisää esiintymisiä, niin sitten siitä on hyötyä. Muuten minun nähdäkseni rahat menevät ihan hukkaan.

Jorma Uotisen johtajakaudella Kansallisbaletti teki täsmäiskun Pariisiin, mutta uudelle baletinjohtajalle kaupunki on toistaiseksi tavoittamattomissa.

- Esiinnymme Euroopassa ja Yhdysvalloissa heti kun mahdollista. Nyt talouskriisin aikaan joudumme kuitenkin keskittymään paikkoihin, jotka ovat tarjolla, ja joiden tilanne mahdollistaa meidän kutsumisemme, Greve sanoo.

Greve ei halunnut paljastaa YLE Uutisille Aasian-vierailujen hintaa.

Lähteet: YLE Uutiset