Kartta opastaa kesän kulttuuritarjontaan

Vaikka lomat lähestyvät, on kulttuurikuntoa hyvä pitää yllä kesälläkin. Tätä tarkoitusta varten on julkaistu uusi kartta, joka esittelee kesän kulttuuritarjontaa. Hangosta Pyhä-Luostolle ulottuva Kulttuurikuntoilijan Kesä-Suomi -kartta opastaa kotimaan matkailijat kymmenelle teemakierrokselle Suomen suveen.

kulttuuri

Kierrokset on koottu vastaamaan muun muassa lapsiperheiden ja veneilijöiden kulttuuritarpeisiin. Esimerkiksi Vauvasta vaariin - ohjelmaa koko perheelle -kierrokseen kuuluvat muun muassa Suviheinärock, Sibelius-talon urkuesittely ja Lampivaaran ametistikaivos.

- Vauvasta vaariin -kierros tarjoaa ohjelmaa niille perheille, jotka ovat jo ehtineet nähdä eläinpuistot ja huvipuistot. Kierrokseen on koottu sellaisia asioita, joita ei ehkä tavanomaisesti ajateltaisi koko perheellä tehtävän, kertoo Kulttuurikunnon tuottaja Marjaana Mykkänen.

Muita kierroksia ovat muun muassa kesäteatterikierros Lomadraamaa sekä Suomen rannikon kierros.

- Rannikkokierroksella voi purjehtia Kotkasta Ouluun ja käydä matkan varrella vaikka missä, Mykkänen kertoo.

Lisää kierroksia tulossa

Kesä-Suomi -kartta on Mykkäsen mukaan viety käsistä siellä missä sitä on ollut tarjolla. Kesäohjelman suunnittelutyö ei kuitenkaan ole loppunut, sillä kierroksia suunnitellaan koko ajan lisää.

- Meille on tulossa muun muassa Saimaan kierros sisävesiveneilijöille. Myös Ahvenanmaalla tulee olemaan tapahtumia, mutta niitä ei vielä kartalla ole.

Kulttuurikierrosten lisäksi Kesä-Suomi -kartan avulla voi suunnata tiensä kesän taidenäyttelyihin. Niille, jotka viettävät kesän mieluummin aloillaan, kartta tarjoaa tietoa kesän tv- ja radiotarjonnasta.

- Kartan avulla voi suunnistaa aina Kuuhun asti. Kartalla on aurinkoja, jotka ovat eri ohjelmia. Esimerkiksi YLE Teemalla on hienoja Kuu-tapahtumia, kuten Kuumalinkki Kuuhun, joka tulee televisiosta heinäkuussa.

Kesä-Suomi –karttoja jaetaan muun muassa kesän tapahtumien yhteydessä. Teemareitit löytyvät myös kulttuurikunnon verkkosivuilta.

Kulttuurikunto on Suomen Kulttuurirahaston, Svenska kulturfondenin ja Yleisradion yhteishanke.

Lähteet: Radion Kulttuuriuutiset