1. yle.fi
  2. Uutiset

Ilmari Saarelainen saa suupielet hymyyn

Juhana Vilén ja Immu ovat roolihahmoja, jotka tekivät näyttelijä Ilmari Saarelaisesta yhden kansakunnan lemmikeistä. Televisiosarjojen hurja suosio ei Saarelaista haittaa. Yleisö on taannut näyttelijälle töitä niin paljon, että vielä eläkepäivilläänkin hän kiertää teatterilavoja.

Ilmari Saarelainen
Ilmari Saarelainen ja heinolalainen puistonpenkkiYLE / Vihtori Koskinen

Tankki Täyteen ja Sisko ja sen veli -televisiosarjat niittasivat näyttelijä Ilmari Saarelaisen niin vahvasti suomalaisten mieliin, että vuosikymmeniä myöhemminkin Ilmarilta kysellään Vilénin huoltoaseman kuulumisia.

Sisko ja sen veli elää myös suomalaisten mielissä. Nyt varsinkin, kun suosikkisarjan uusinnat televisiossa jälleen pyörivät.

- Se on hienoa, että ne on ihmisille kelvannut. Itse en pysty niitä katsomaan. Siitä tulee hiki. Joskus vielä Tuijan kanssa erakoidumme johonkin mökille ja katsomme ne jaksot. Se vaatii kyllä ehkä ison pullon Camparia, naureskelee Saarelainen.

Yli kaksikymmentä vuotta sitten tehty sarja teki ”sisaruksista” Tuija Ernamosta ja Ilmari Saarelaisesta hyvät ystävykset.

- Tuija soitti eilen just mulle. Kyllä me taas tuollainen kolme varttia rupateltiin.

- Mä luulen, että Tuija on minulle tärkeämpi, kuin minä Tuijalle. Kun Tuija näkee minut näyttämöllä, se pistää kolmessa sekunnissa järjestykseen, että mikä on ollut päin helkkaria hänen mielestään. Hänen mielestään koko minun liikunnallinen minuuteni on ollut kaikkein epäilyttävintä. Hän ei muuta tee kuin nauraa, kun hän katsoo mua näyttämöllä. Tuija on ollut siinä mielessä oikea aarre, kertoo Saarelainen.

Raha motivoi jatkamaan

Ilmari Saarelainen on jäänyt virallisesti eläkkeelle vuonna 2007. Näytteleminen ei ole mihinkään jäänyt ja rauhallisten eläkepäivien vietto siirtyy joka näytelmän myötä yhä kauemmaksi.

- Vanhoja lupauksia täytyy vielä lunastaa, mutta on se myös niin, että saan olla vielä mukana erilaisissa jutuissa. Hyvä, että kelpaan. Yksi moottori on myös raha, ei sitä voi kieltää, paljastaa Ilmari Saarelainen.

Ilmari ja Heinola

Tänä kesänä kiireinen näyttelijä ei ole Immu eikä liiemmin Juhanakaan. Ilmari on miljonääri-herra Sir Osgood Heinolan kesäteatterin Piukat Paikat -musikaalissa. Marilyn Monroen tähdittämään elokuvaan perustuva musikaalikomediaa nähdään toistamiseen Heinolassa. Kummallakin kerralla Ilmari Saarelainen on ollut mukana.

- Mä olen tutustunut siihen teoksen varsin hyvin. Tämä on ehkäpä jo viides kerta, kun olen tekemässä Piukkoja Paikkoja jossain päin Suomea.

- Siunaus siinä on yleisö. Vaikka samaa musikaalia tekeekin, niin yleisö saa aina uudelleen innostumaan, toteaa Juhana Vilén, eipäs kun Ilmari Saarelainen.

Ensi-ilta Heinolan kesäteatterin Piukat Paikat –musikaalista on 11. kesäkuuta 2009. Näytöksiä on kaiken kaikkiaan 40 . Esitykset jatkuvat heinäkuun loppuun saakka.

Lähteet: YLE Lahti / Vihtori Koskinen

Lue seuraavaksi