Tervolan karkurista tieto poliisille liian myöhään

Peräpohjolan poliisilaitoksen mukaan poliisi sai luvattoman myöhään tiedon Tervolan maanantaisesta katoamistapauksesta. Miehen karkaamisesta ilmoitettiin yli kaksi tuntia viimeisen havainnomn jälkeen.

Kotimaa
Jari-Pekka Laitala vuonna 1997Poliisi

- Karkuri oli hävinnyt vartijoiden näköpiiristä kello 15, mutta poliisille ilmoitus tehtiin kello 17.20. Nähtävästi vartijoilla on ollut inhimillinen erehdys. He ovat luulleet, että tämä potilas on ollut lähiympäristössä kiertelemässä, kun hän on pitkästä aikaa päässyt kotipaikalle, joten katoamiseen ei heti reagoitu, kertoo komisario Eero Vänskä Kemin poliisista.

Sairaalahoidossa pitkään ollutta ja arvaamattomaksi luonnehdittua miestä oli valvomassa kotilomalla kaksi hoitaja-vartijaa. Vänskä sanoo, että hälytyksessä tapahtuneen viiveen takia karkurin jäljlle on paljon hankalampi päästä kuin tuoreeltaan. Vänskän mukaan Kemin poliisi on pyytänyt Niuvanniemen mielisairaalasta selvityksen hoitajien menettelystä:

Poliisi kaipaa yleisöhavaintoja, jotka johtaisivat maanantaina karkumatkalle lähteneen Jari-Pekka Johannes Laitalan löytämiseen. Laitala on ollut vuosikausia hoidettavana Niuvanniemessä. Hänet on tuomittu Kemissä tehdystä henkirikoksesta.

Lähteet: YLE Perämeri