Kuninkaanhaan lukio jäi historiaan

Sata vuotta porilaisia ylioppilaita tuottaneen Porin toiseksi vanhimman oppikoulun viimeinen lukuvuosi on päätöksessään.

lukio
YLE / Jari Pelkonen

Lukion oppilaat sulkivat perjantaina Kuninkaanhaan lukion ovet viimeistä kertaa. Ensi lukukautena "kunkun" lukiolaisten opinnot jatkuvat Porin muissa lukioissa. Myös kaikilla lukion opettajilla työt jatkuvat muualla, mutta kolme opettajaa jää osa-aikaeläkkeelle.

Toisen lukukautensa Kuninkaanhaan lukiossa päättäville ensi vuoden abiturienteille lukion sulkeminen tarkoittaa ylioppilaskirjoituksiin valmistautumista uusissa ympyröissä. Suvi Kivisen mielestä koulun vaihtaminen viimeiseksi vuodeksi saattaa vaikuttaa myös ylioppilaskirjoitusten tuloksiin.

- Tulevilta opettajilta tuskin saa sellaista tukea kuin tähän asti, koska tulevat opettajat ovat vieraita, Kivinen arvelee.

Suurimmalla osalla oppilaista seuraavan lukukauden opiskelupaikka on jo selvillä. Porin lyseossa viimeisen lukiovuotensa viettävät Kim Neumann ja Mikko Reunanen surevat etenkin sitä, että kaksi vuotta kasassa ollut porukka pirstaloituu ympäri Porin lukioita.

- On harmi, että kolmannen vuoden joutuu viettämään eri porukassa, kun nämä kaksi ensimmäistä vuotta, Neumann sanoo.

- Ihan avoimin mielin kuitenkin muutetaan. Kyllä se lyseo ihan hieno paikka on ja sielläkin niitä kavereita riittää, Mikko Reunanen lisää.

Kuninkaanhaan lukiossa on ollut vuosittain noin 340 oppilasta. Lukion lakkauttamisen jälkeen koulurakennukseen jää noin neljäsataa peruskoulun oppilasta.

Lähteet: YLE Satakunta