Destian toimitusjohtaja erosi

Tiesuunnittelusta ja -rakentamisesta vastaavan Destia Oy:n toimitusjohtaja Jukka Laaksovirta eroaa. Valtionyhtiö Destian hallitus hyväksyi Laaksovirran eroilmoituksen perjantaina.

talous
Poliisi epäilee Jukka Laaksovirtaa useista rikoksista Destian toimitusjohtaja-ajalta. Vyyhti alkoi purkautua A-Studion kerrottua epäselvyyksistä alihankintasopimuksissa.
Jukka LaaksovirtaYLE

Laaksovirran ero astuu voimaan heti. Eron taustalla on Laaksovirran konsulttisopimuksista noussut kohu YLEn A-studion käsiteltyä niitä keskiviikkona. Ohjelman mukaan Laaksovirran tekemissä konsultti- ja rahtisopimuksissa on epäselvyyksiä. A-studion mukaan hän on muun muassa jakanut konsulttitehtäviä lähipiirilleen.

Destian hallituksen puheenjohtajan Eeva-Liisa Virkkusen mukaan Laaksovirta pyysi eroa oma-aloitteisesti, eikä häntä erityisesti rohkaistu siihen.

- Luulen, että hän pystyi itse ymmärtämään tämän A-studion haastattelun jälkeen ja itse pyysi eroa minulta, sanoo Virkkunen.

Virkkunen pahoittelee tapausta sekä yhtiön että yksilön kannalta.

Erorahoja?

Virkkusen mukaan Laaksovirralla on "normaali sopimus". Sopimuksen yksityiskohtia ja esimerkiksi mahdollisia erorahoja ei haluta paljastaa.

Destian hallitus on nimittänyt ulkopuolisen asiantuntijan selvittämään tapahtumia. Hallitus tiedottaa selvityksen tuloksesta heti, kun se on valmis. Asianajotoimiston tekemän selvityksen jälkeen päätetään esimerkiksi se, annetaanko tapaus poliisin tutkittavaksi.

Toistaiseksi Destian toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa varatoimitusjohtaja Hannu Kulju.

Lähteet: YLE Uutiset / Antti Parviala