1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kansanedustaja Susanna Haapoja on kuollut

Keskustan kansanedustaja Susanna Haapoja on kuollut. Kauhavalainen kansanedustaja Haapoja kuoli lauantaina puoliltapäivin sairaalassa Tampereella.

Kuva: YLE

42-vuotias Haapoja sai perjantaina aivoverenvuodon. Haapoja sai kohtauksen, kun hän oli mukana Kauhavan Lentosotakoulun johtajan vaihdostilaisuudessa.

Häntä hoidettiin Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa, jossa hänelle tehtiin perjantaina viisi tuntia kestänyt leikkaus.

- Kaikki tapahtui niin nopeasti. Olemme ottaneet suru-uutisen vastaan raskain sydämin ja esittäneet surunvalittelut Susanna Haapojan läheisille, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli kertoi.

Susanna Haapoja oli koulutukseltaan agrologi. Hän oli toisen kauden kansanedustaja ja Kauhavan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Ennen kansanedustajuuttaan hän työskenteli muun muassa luokanopettajana, äidinkielenopettajana ja MTK:n järjestöagrologina.

Eduskunta jatkaa työtään normaalisti

Kansanedustajan kuolemasta huolimatta eduskunta jatkaa työtään normaalin päiväjärjestyksen mukaan. Eduskunnan seuraava täysistunto on tiistaina, joilloin kansanedustajat käyvät välikysymyskeskustelun.

Eduskunta pitänee istunnon alussa hiljaisen hetken.

Edellisen kerran istuva kansanedustaja kuoli tammikuussa 2001. Vasemmistoliiton kansanedustaja Jorma Vokkolainen kuoli 27.1.2001.