1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Susan Boylen tie tähtiin ratkeamassa

Brittiläisessä kykyjenetsintäkilpailussa säväyttäneestä Susan Boylesta ennakoidaan kisan voittajaa sunnuntai-illan finaalissa. Britanniassa kysellään kuitenkin, mahtavatko paineet osoittautua liian suuriksi vaatimattomista oloista maailmanmaineeseen ampaisseelle Boylelle.

viihde
Susan Boyle Talent-kisan esityksessä.
Susan Boyle sijoittui Talent-kisassa toiseksi.Reuters-TV

Boylen laulutaitoja ei epäile enää kukaan, mutta hänen hermojensa pettämisestä on näkynyt merkkejä. Aiemmin tällä viikolla hän tuohtui hotellinsa aulassa toimittajalle niin, että tilanteen rauhoittelamiseen tarvittiin poliisia. Daily Mirror -lehden mukaan lääketieteen ammattilaiset seuraavat Boylen vointia kisan aikana

Britain's Got Talent -kilpailun tuomarin Piers Morganin mukaan Boyle on harkinnut vetäytyvänsä kisasta, koska hänen on hyvin vaikea pysyä rauhallisena. - Hän on ollut viime päivinä usein kyynelten partaalla, Morgan kirjoittaa blogissaan.

Morgan uskoo kuitenkin, että Boyle vastaa paineisiin elämänsä esityksellä. - Hän on sitkeä mimmi, joka on joutunut taistelemaan syntymästään saakka, Morgan kirjoittaa.

48-vuotias tätimäinen Boyle keräsi kummastuneita katseita ja vinoja hymyjä tullessaan lavalle kisan alussa. Hänen esityksensä Le Miserables -musikaalin kappaleesta I Dreamed a Dream löi kuitenkin kaikki ällikällä. Siitä tuli suurhitti myös YouTube-videosivustolla, jossa sitä on käyty katsomassa 150 miljoonaa kertaa.

Seuraavalla kierroksella Boyle hieman haparoi Cats-musikaalin kappaleessa Memory, mikä nostatti arvostelua. Hän pääsi silti vaivatta jatkoon.

Voittaja laulaa kuningattarelle

Daily Mailin haastattelussa lauantaina Boyle sanoi laulaneensa kohottaakseen itsetuntoaan. Hänenen mukaansa menestys on ollut ylenpalttinen ja mahtava kokemus. Huomioon on ollut vaikea tottua, mutta se on silti mukavaa, hän sanoi.

Prinsessa Dianan terapeutin Susie Orbachin mukaan Boylen reaktio on ymmärrettävä. - Miljoonat ihailevat häntä ja samaistuvat häneen. Sellainen huomio on kaksiteräinen miekka. Meidän kulttuurissamme ylennämme ihmisiä ja sitten hyökkäämme heidän kimppuunsa.

Boylen ohella finaaliin osallistuu yhdeksän ihmistä. Ainakin 15 miljoonan britin uskotaan asettuvan television ääreen katsomaan, onko Boyle niin selvä voittaja kuin vedonlyöntitoimistojen kertoimet antavat odottaa.

Kisan voittaja saa 115 000 euroa ja tilaisuuden esiintyä kuningatar Elisabetille. Kävipä Boylelle miten tahansa, levytyssopimus on varma.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi