Esteettinen hammashoito kasvattaa suosiotaan

Yhä useampi suomalainen haluaa hoitaa hampaitaan ulkonäön takia. Osassa yksityisistä hammaslääkäreistä esteettinen hammashoito koskee jopa puolta asiakkaista.

Kuva: Yle

Nuorten miesten huoli omasta ulkonäöstä näkyy myös hammaslääkärin vastaanotolla.

- Miehet haluavat kiinnittää paljon huomiota hampaiden asentoihin ja asentovirheisiin. Myös hampaiden valkaisu kiinnostaa miehiä. Jos on hyvännäköiset hampaat, niin eihän se ole mikään naismainen juttu, sanoo hammaslääkäri Hannu Vartiainen Itä-Pasilan Hammaslääkäreistä.

Esteettisestä hammashoidosta on tullut entistä suositumpaa. Helsingin Pasilassa sijaitsevan hammaslääkäriaseman asiakkaista jo puolet haluaa parantaa ulkonäköään.

- Nuoret vertailevat ulkonäköään muihin. Keski-ikäisten puolella kyse on enemmän itsensä palkitsemisesta ja hemmottelusta, sanoo hammaslääkäri Hannu Vartiainen.

Ulkonäön kohentaminen tulee kalliiksi

Suurin osa potilaista haluaa vaalentaa tai oikoa hampaitaan, mutta myös hampaiden uusimisille on kysyntää. Tyypillisin asiakas on keski-ikäinen nainen, jolla ei ole rahasta tiukkaa.

- Lapset ovat lentäneet pesästä, asuntolainoja ei ole. Näin omaan ulkonäköön on mahdollisuus käyttää enemmän rahaa, kertoo hammaslääkäri Marja Järviö City-Hammaslääkäreistä.

Pelkän ulkonäön kohentaminen hammaslääkärillä on kallista, eikä Kela ei korvaa siitä senttiäkään. Hampaiden uusiminen maksaa tuhansia euroja. Halvinta on valkaisu, jonka voi hoitaa kotona halvimmillaan muutamalla sadalla eurolla.