1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Boylen ura urkenemassa kykykisan tappiosta huolimatta

Brittiläisen kykyjenetsintäkisan ennakkosuosikki Susan Boyle on solminut jopa kahdeksan miljoonan euron sopimuksen levystä, kirjasta ja kenties myös elokuvasta, kertovat Britannian tiedotusvälineet. Boyle jäi kakkoseksi Britain's Got Talent -kisan finaalissa lauantaina, mutta hänen yllättäen alkanut laulajanuransa on nousukiidossa.

viihde
Susan Boyle laulamassa Talent-show'n finaalissa
Reuters-TV

Brittilehtien mukaan Boyle aloitta jo ensi viikolla harjoitukset musikaalisävelmiä sisältävää levyä varten. Ensi kuussa hän lentää Prahaan nauhoittamaan kappaleita Tshekin valtion sinfoniaorkesterin kanssa.

Televisioyleisö äänesti Britain's Got Talent -kisan voittajaksi 11 nuorukaisen muodostaman Diversity -tanssiryhmän. Boyle onnitteli ryhmää ja sanoi parhaiden voittaneen.

Hopeasijastaan huolimatta Boyle oli kisan jälkeenkin sen suurin sensaatio. Tuomaristoon kuuluneen Piers Morganin mukaan hän on kaikkien aikojen suurin löytö kilpailun historiassa.

Morgan arvelee blogissaan Boylen hävinneen, koska monet ihmiset ilmeisesti kyllästyivät tai ärsyyntyivät julkisuuden hyökyaaltoon ja päättivät olla äänestämättä häntä.

Finaalia katsoi ennätysyleisö

Finaalin alla pohdittiin Boylen hermojen kestävyyttä, mutta hän uusi vaivatta tulkintansa Les Miserables -musikaalin kappaleesta I Dreamed a Dream, jolla hän oli ällistyttänyt kaikki kisan alussa.

Kysymykseen siitä, onko maine ollut julkisuuden paineen arvoinen, Boyle vastasi: - Ai arvoista! Lava on kotini, olen ystävien joukossa. Tulevaisuudestaan hän sanoi, ettei suunnittele mitään liian tarkasti vaan antaa mennä.

Britain's Got Talent -kisan finaalilla oli 19,2 miljoonaa katsojaa, mikä on Britannian ennätys viiteen vuoteen. Äänestäneistä 24,9 prosenttia tuki Diversityä ja 20,2 prosenttia Boylea.

Lähteet: Reuters, AFP, AP, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi