Andy McCoylle patsas Pelkosenniemelle

Pelkosenniemellä pystytetään patsas pitkän uran muusikkona tehneelle Andy McCoylle. Patsaan tekee kitaristin pelkosenniemeläinen setä, taiteilija Matti Hulkko.

Kotimaa
Andy McCoy
Andy McCoyNoora Siekkinen / YLE

- Patsas paljastetaan heinäkuun 25. päivänä Pelkosenniemi-päivän yhteydessä, jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan. Paljastustilaisuudesta on tulossa suuri mediatapahtuma, johon Andy McCoy on tarkoitus saada paikalle, kunnanjohtaja Erkki Parkkinen kertoo.

Näyttävä patsas

Parkkinen ei halua tarkemmin kertoa yksityiskohtia patsaasta, mutta hän vakuuttaa, että Pelkosenniemen kuntakeskukseen torin alueelle on tulossa näyttävä taideteos.

Parkkinen sanoo, että idea patsaasta on tullut paikallisilta ihmisiltä. Hulkko on kevään mittaan työstänyt patsasta, joka sijoitetaan Pelkoseniemen torialueelle. Siellä ovat jo ennestään Hulkon taiteilemat lohet. Taitelilja harrastaa kuvanveistoa ja koristeveistoa.

Kunnanhallituksen päätös ensi viikolla

Pelkosenniemen kunnanhallitus käsittelee patsashanketta ensi viikon kokouksessaan.

Rovaniemellä on kaupungin keskustassa Lordin aukiolla betonilaatta, jossa ovat Eurovisiovoittaja-yhtyeen jäsenten kädenjäljet ja nimikirjoitukset. Siitä on tullut suosittu matkailunähtävyys Rovaniemellä. Ihmiset haluavat kuvauttaa itsensä laatan kanssa.

-Olen varma, että esimerkiksi vieressä olevan Pyhä-Luoston-matkailualueen turistit haluavat nähdä Andyn patsaan kuntakeskuksessa ja varmasti myös Pelkosenniemen kautta pohjoiseen menevät matkailijat, Parkkinen arvioi.

Hanoi Rocks -yhtyeen kitaristi Andy McCoy on kotoisin Pelkosenniemeltä.

Lähteet: YLE Lappi/ Sirkku Savusalo