Somalian armeija ja islamistit taistelevat kiivaasti Mogadishussa

Kiivaat taistelut Somalian pääkaupungissa Mogadishussa ovat saaneet tuhannet asukkaat pakenemaan kodeistaan. Taistelut puhkesivat tiistaina aamupäivällä Mogadishun lounaisosassa tiheästi asutulla slummialueella hallitukselle uskollisten joukkojen ja kovan linjan islamistien välillä.

Ulkomaat

Somalian väliaikainen hallitus aloitti toukokuussa Mogadishussa operaation vallatakseen takaisin kapinallisten haltuunsa saamia alueita pääkaupungista. Vajaan kuukauden aikana Mogadishun taisteluissa on kuollut yli 200 ihmistä.

Mogadishussa on Afrikan Unionin runsaan 4 000 sotilaan vahvuinen rauhaturvajoukko, joka yrittää hillitä väkivaltaisuuksia.

Avustusjärjestö Oxfam arvioi, että Somalian humanitaarinen kriisi on Afrikan pahin moneen vuoteen. Järjestön edustajan mukaan kymmenet tuhannet somalialaiset ovat pakomatkalla, sadat tuhannet ovat jo joutuneet pois kotiseudultaan ja yli kolme miljoonaa ihmistä tarvitsee kipeästi apua. Sota, kuivuus ja aliravitsemus ovat Oxfamin mukaan johtamassa Somalian kohti yhä syvempää katastrofia.

Lähteet: AFP