1. yle.fi
  2. Uutiset

Anja Päivärinnalle taiteilijaeläke

Valtio on myöntänyt 45 uutta taitelijaeläkettä. Hakijoita oli yli 500. Satakunnasta taiteilijaeläke myönnettiin porilaiselle näyttelijä Anja Päivärinnalle.

taide

Eläke myönnetään taiteilijalle tunnustuksena hänen ansiokkaasta toiminnastaan esittävänä ja luovana taiteilijana. Eläkettä myönnettäessä otetaan huomioon myös hakijan varallisuus ja toimeentulo.

Täysi eläke on runsaat 1 200 euroa kuukaudessa ja osaeläke puolet siitä. Elinikäistä taitelijaeläkettä maksettiin viime vuoden lopussa yli tuhannelle taitelijalle.

Kaikki taiteilijaeläkkeen saajat. Arvostelijat: Mary-Ann BäcksbackaElokuvataide: Pasi Immonen ja Vilho KorteKirjallisuus: Risto Ahti, Marja Alopaeus, Pirkko Jaatinen, Pentti Kirstilä, Tom Paxal, Heikki Turunen ja Taru VäyrynenKuvataide: Carolus Enckell, Reijo Hukkanen, Markku Keränen, Inari Krohn, Matti Kujasalo, Marra Lampi, Juha Ojansivu, Reijo Paavilainen, Anu Torikka, Veikko Törmänen ja Ulla VirtaNäyttämötaide: Riina Ahonen, Kaj Chydenius, Ralf Forsström, Marjorita Huldén, Liisa Palteisto ja Anja Päivärinta Säveltaide: Kari Fall, Károly Garam, Risto Hotakainen, Antero Jakoila, Viktor Klimenko, Jari Lappalainen, Kai Palm, Riitta Pietarinen, Veijo Pyyhtiä, Mircea Stan ja Hasse Walli Taideollisuus: Markku Kosonen, Juhani Roininen ja Annaliisa TrobergTanssitaide: Airi Hynninen ja Briitta Järvinen Muut: Edit Kleinbarth.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi