1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Simon Cowell auttaa Susan Boylea uran käynnistämisessä

Britannian Talent-kisasta maailmanlaajuiseen suosioon noussut Susan Boyle on toipumassa uupumuksesta. Kilpailun jälkeen sunnuntaina hoitoon hakeutuneen Boylen kerrotaan voivan jo nyt paremmin. Talent-tuomari Simon Cowell on puolestaan luvannut auttaa Susan Boylea uran käynnistämisessä.

viihde
Susan Boyle Talent-kisan esityksessä.
Susan Boyle sijoittui Talent-kisassa toiseksi.Reuters-TV

Susan Boylen veljen mukaan laulajattaren suurin huolenaihe on ollut, kuinka hänen uralleen käy, kun hän sijoittui kilpailussa toiseksi. Veli vakuutti kuitenkin, että hänen sisarensa on hyvää vauhtia toipumassa ja haluaa päästä vain kotiin.

Talent-ohjelmaa luomassa ollut ja sitä tuomaroiva Simon Cowell aikoo aloittaa työskentelyn Susan Boylen kanssa kun tämä voi jälleen paremmin. Cowell haluaa varmistaa, että Boylen ura saa mahdollisimman hyvän alun parhailla tuottajilla ja kappaleilla.

Brittimediassa on käyty viime päivinä paljon keskustelua siitä, kuinka Talent-ohjelma on huolehtinut kilpailijoiden hyvinvoinnista. Tuotantoyhtiö on vakuuttanut, että kaikista on pidetty koko ajan hyvää huolta. Tuomari Amanda Holdenin mukaan Boyle uupui vasta kilpailuviikolla, kun monissa lehdissä oli vääristeltyjä juttuja hänestä.

Susan Boylen sensaatiomaisuudesta kertoo myös se, että sunnuntaina Britannian pääministeri Gordon Brown otti yhteyttä kilpailun tuomaristoon. Brown kertoi halunneensa varmistaa, että Boyle voi hyvin.

Susan Boyle ampaisi maailmanlaajuiseksi ilmiöksi, kun hänen Talent-ohjelman esityksiään katsottiin miljoonia kertoja netistä. Psykologien mukaan pienestä kaupungista kotoisin olevalle 47-vuotiaalle nopea menestyminen on kuormittavampaa kuin esimerkiksi jollekin suurkaupungissa elävälle nuorelle.

Lähteet: AP, Reuters, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi