1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vähäväkinen mielenosoitus väritti Putinin vierailua

Säätytalon edustalle Helsingissä oli kerääntynyt keskiviikkona kourallinen mielenosoittajia. Toiset halusivat kiinnittää Venäjän pääministerin huomion Tarton rauhan rajojen palautusvaatimukseen ja toiset paheksuivat Anton-pojan kuljetusta Suomeen auton takakontissa.

Kotimaan uutiset
Kyltti, jossa lukee: "I love Putin"
Aluepalautus ry. osoitti mieltään Säätytalon edessä Vanhasen ja Putinin neuvottelujen aikana.YLE

Kymmenkunta mielenosoittajaa vaati Antonin tapauksen takia muun muassa ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) eroa ja YYA-sopimusta takaisin.

Ulkoministeri joutui mielenosoittajajoukon kohteeksi, koska hän on julkisuudessa lausunut ymmärtävänsä lähetystövirkailija Simo Pietiläisen ratkaisua salakuljettaa huoltajuuskiista kohteena oleva Suomen kansalainen, 5- vuotias Anton poika ja hänen isänsä Suomeen.

- Stubb suojelee Pietiläistä. Ymmärrän että vanhemmat ovat tehneet tyhmyyksiä, mutta ei pitäisi valtionhallinnon sekaantua toimiin jotka eivät kuulu laillisuuden piiriin, sanoi mielenosoittaja Juha Molari.

Parempien aikojen toivossa

Pienestä joukosta kuului huuto "Stubb ulos, YYA takaisin". Turkka Wahlbäckin ja Leo M. Niemisen mielestä YYA-sopimukselle olisi tarvetta.

- Tällaista ei ollut YYA:n aikana. Ei sotkettu koko valtakuntia tällaiseen. Ennen oli paremmin!

Miesten mukaan ulkoministeri Stubbin tilalle pitäisi valita "paasikiviläinen henkilö".

- Ei koskaan ärsyttämällä saa ystäviä.

Antonin täti kiitollinen avusta

Joidenkin tietojen mukaan Antonin äiti Rimma Salonen olisi ollut tulossa Suomeen siitä huolimatta, että hän on Suomessa etsintäkuulutettu. Mielenosoituksen järjestäjien mukaan hän on keskiviikkona Venäjällä tiedotusvälineiden haastateltavana ja tulee Suomeen lähipäivinä.

Helsingin mielenosoituksella oli myös yhden naisen vastamielenosoitus. Anton Salosen tädiksi esittäytyneen Tuula Visan kantamassa lapussa luki "Kiitos Simo Pietiläinen".

- Hän on hengenpelastaja. Meillä kaikilla oli järkyttävät viisi viikkoa, kun velipoika ja Anton olivat Pietarissa. Nyt Anton voi erinomaisesti ja hänellä on loistopäivät. Anton puhuu jonkin verran suomea! Visa kertoo.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi