1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lihansyöjäkasvit ovat uusi muotiharrastus

Lihansyöjäkasvit ovat nousseet suureen suosioon Vaasan seudulla lasten keskuudessa. Karmeasta nimestä huolimatta, lihansyöjäkasvit ovat ihmisille vaarattomia.

Kotimaan uutiset
YLE Pohjanmaa

Lihansyöjäkasvit ovat hurjassa maineessa - ehkäpä hieman totuutta muunnelleiden kirjojen tai elokuvien takia. Tosiasiassa ne eivät syö suihinsa ihmisiä, vaan ne käyttävät lisäravintonaan pieniä hyönteisiä. Ensisijaisesti ne kuitenkin saavat ravinteensa samaan tapaan kuin muutkin kasvit. Saalistus on vain lisäkeino saada ravintoa. Ihmisille lihansyöjäkasvit ovat vaarattomia.

Vaasan seudulla lihansyöjäkasveista on tullut varsinainen muotivillitys. Ne ovat erityisesti alakouluikäisten ja nimenomaan poikien suosiossa. Myymäläpäällikkö Arja Vuorinen Plantagenista kertoo, että suosio yllätti heidätkin. Suosio piilee ilmeisesti siinä, että ne ovat nyt jotain uutta, erilaista ja jännittävää. Ne pyydystävät hyönteissaaliinsa itse, mutta niitä voi myös auttaa aterian hankkimisessa.

Arja Vuorinen kertoo, että kasvin hoito on melko helppoa. Perussääntönä ovat valo ja vesi. Apua lihansyöjäkasvien hoitoon saa myös internetistä, jossa on useita harrastukseen perehtyneitä sivustoja.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi